Joël en Jael op museumtoer

Het is zover! De ruwe versie van “Joël en Jael op museumtoer” is klaar!

Het wordt voor de tweeling een zomer om nooit te vergeten. Omdat hun ouders nog geen vakantie hebben, komen opa en oma oppassen. (Uiteraard vinden Joël en Jael dat niet nodig, maar dit terzijde.) Om te voorkomen dat de kinderen zich gaan vervelen, bedenken opa en oma dat het leuk is om met hen naar verschillende museums te gaan.

Eerst hebben Joël en Jael daar helemaal geen zin in, tot ze ontdekken dat een heleboel museums helemaal niet saai, maar juist ontzettend leuk zijn. En je steekt er ook nog iets van op, al zullen ze nooit zo slim worden als hun klasgenootje Hylke.

Daan van Oostenbrugge heeft het eerste ontwerp voor het omslag al klaar en hoopt de komende weken weer heel veel leuke, grappige tekeningen te maken. Ik ben benieuwd!

“Joël en Jael op museumtoer” verschijnt DV dit najaar.

Janwillem

 

Joël en Jael deel 2.

Het is voor Janwillem even schakelen, maar nadat hij klaar is met het schrijven van het negende deel in de serie “Floris de minstreel”, ligt er al weer een nieuwe klus op hem te wachten.

In het tweede deel van de serie over de tweeling Joël en Jael, bezoeken de kinderen, samen met hun opa en oma, allerlei verschillende musea. Dat ze daarbij weer de nodige grappige dingen beleven, zal niemand verbazen.

Ook voor “Joël en Jael op museumtoer” hoopt Daan van Oostenbrugge weer een heleboel mooie, grappige tekeningen te maken!

Aan de slag dus!

Floris deel 9: De vijand uit het oosten

Het is zo ver! De ruwe versie van het negende deel in de serie “Floris de minstreel” is klaar.

Na hun avonturen in Rome reizen Floris en Dolf, samen met de Vlaamse ridder heer Gezinus en zijn soldaten Emiel en Seppe, terug naar de Lage Landen. Op weg daar naartoe besluit heer Gezinus een kleine omweg te maken langs het kasteel van heer Armando, een andere Tempelier. Als ze daar aankomen blijkt het kasteel vrijwel verlaten te zijn en horen ze dat de kasteelheer, samen met een groot deel van zijn soldaten en ander personeel, is weggevoerd door een onbekende vijand.

Heer Gezinus voelt zich als Tempelier verplicht hem te gaan zoeken en zo mogelijk te bevrijden uit de handen van de ontvoerders. Dolf en Floris besluiten hem daarbij zo goed mogelijk te helpen.

Of ze erin slagen de kasteelbewoners te redden, is DV vanaf dit najaar te lezen in: “De vijand uit het oosten”.

Zojuist verschenen: De dolende ruiter

Het achtste deel in de serie: ‘Floris de minstreel’ is verschenen!

Klik voor meer informatie op de afbeelding.

Intussen is Janwillem al druk bezig met deel 9: De vijand uit het oosten.

Net als bij alle andere delen sluit dit deel aan op het vorige deel.

Heel veel leesplezier gewenst!

Zojuist verschenen: Joël en Jael gaan sporten

Het is zover! Gisteren mochten Janwillem en Daan het ‘eerste’ exemplaar van “Joël en Jael gaan sporten” in ontvangst nemen bij uitgeverij De Banier in Apeldoorn.

Bij deze feestelijke gelegenheid werd niet alleen het nieuwe boek van Janwillem gepresenteerd, maar ook de boeken van een aantal andere kinderboekenschrijvers.

Dit eerste boek uit een nieuwe serie is een geweldig leuk boek geworden. Wil je er meer over weten, klik dan hier.

Omslag De erfenis van Abiola

Het omslag van het tweede deel van de serie De jonge Rangers is klaar.

Wij vinden dat het er prachtig uitziet, maar jullie kunnen beter zelf oordelen.

Het boek verschijnt DV dit najaar.

Janwillem

De erfenis van Abiola

De ruwe versie van het tweede deel in de serie “De jonge rangers” is af.

Op een dag krijgen Eto en Amy te horen dat er een Chinese filmcrew naar het wildpark komt. De regisseur wil een film maken over het leven van de Afrikaanse olifanten, om zijn landgenoten ervan bewust te maken, hoe wreed het is deze dieren te doden om het ivoor van hun slagtanden. Tot verrassing van Amy en Eto komt Hu, het zoontje van de regisseur mee, en krijgen ze met hem een rol in de film.

Als de kinderen samen met de filmmakers op zoek gaan naar olifanten, ontdekken ze een dood exemplaar, waarvan de slagtanden zijn meegenomen.

Omdat Eto vermoedt dat de stropers uit het dorp van het vijandige stamhoofd Abiola komen, gaan de kinderen ’s nachts op onderzoek uit, met dramatische gevolgen …

Hoe dit afloopt en wat de erfenis van het oude, wraakzuchtige stamhoofd Abiola is, kunnen jullie DV vanaf dit najaar lezen.

Nog even geduld dus.

Janwillem

Omslag Joël en Jael gaan sporten

Het omslag van “Joël en Jael gaan sporten” is klaar.Ik vind dat het er ontzettend leuk uitziet en ben benieuwd naar jullie reacties. Dit eerste deel uit deze nieuwe serie is bedoeld voor kinderen vanaf groep 5. Net als bij Bas en Charlotte maakt Daan van Oostenbrugge weer van die leuke tekeningen.

In dit boek constateert de dokter dat de tweeling Joël en Jael net iets te dik is en dat het daarom hoog tijd is dat ze wat meer gaan bewegen.

Jael en Joël gaan op zoek naar een sport die bij hen past, maar dat blijkt nog niet mee te vallen …

Dit boek verschijnt DV dit najaar.

De dolende ruiter

Het omslag van deel 8 uit de serie Floris de minstreel is klaar. Uiteindelijk hebben we voor de titel: “De dolende ruiter” gekozen.

Nadat ze de winter in Engeland hebben doorgebracht, gaan Floris, Veerle, Dolf en Hillegonda op reis, terug naar de Lage Landen. Omdat ze niet veel geld hebben, valt dit niet mee. Vooral het humeur Hillegonda, die de ontberingen van het reizen niet gewend is, lijdt eronder.

Na de nodige problemen komt het viertal via Frankrijk in Vlaanderen aan. Daar ontmoeten ze een geheimzinnige ridder, die een verrassend verhaal vertelt.  Dolf, die nog steeds op zoek is naar zijn bestemming en twijfelt of er voor hem samen met Hillegonda wel een toekomst is, neemt naar aanleiding daarvan een besluit met verstrekkende gevolgen.

De nieuwe avonturen die Floris, Veerle, Dolf en Hillegonda op het land, op zee en onder de grond beleven, zijn D.V. vanaf dit najaar te lezen in ‘De dolende ruiter’.